Våra vegetariska produkter sprudlar av färska smaker

Idag består vårt sortiment av färs, pulled, bites, burgare, bullar, en serie kylda färdigrätter, kylda såser samt röror. Alla våra produkter finner du i butikshyllan med färska vegetariska alternativ. Hittar du oss inte så fråga i butiken eller hör av dig till oss.

Den vegetariska trenden är på frammarsch och Sverige är inget undantag. Det finns klimatfördelar med att välja vegetariskt framför animaliskt protein. I genomsnitt har en vegetarisk rätt hälften så stor klimatpåverkan som en kötträtt och det gör därför stor skillnad att byta ut kött mot vegetariska alternativ.

Men det ska vara lätt och framförallt gott att välja vegetariskt. Därför skapade vi VegMe.

Vad är VegMe?

VegMes produkter är baserade på sojaprotein som enbart hämtas från kontrollerade odlingar inom Europa så att vi kan spåra varje steg i leverantörskedjan och för att motverka regnskogsskövling. Vi väljer odlingar så nära Sverige som möjligt för att minimera transporter innan sojaproteinet kommer till oss. Produktutveckling sker i Smaklabbet på Ingarö och tillagningen sker sedan i den nybyggda anläggningen i Lindesberg.

VegMes produkter kommer till liv i Smaklabbet på Ingarö, samma plats där VegMes första vegetariska proteinalternativ kom till. I Smaklabbet testar vi fram nya och spännande smaker och ser till att de har rätt konsistens. Det är också här vi provlagar alla våra recept så att vi vet att de är så goda som de kan bli. Eftersom sojaprotein i grunden inte är en smakupplevelse som sticker ut, smaksätter vi det med kallrökt vatten och kallrökt ekologisk rapsolja, vilket har gett produkterna den goda umami-smaken. Smaksättningsmetoden går under namnet Äkta Rök och får alla smakerna att på ett gott och lätt sätt fungera tillsammans.

I Smaklabbet lägger familjen Schönemyr, som grundade VegMe, ner många timmar på att laborera med smaker och växtbaserade proteiner.  De nöjer sig inte förrän de tagit fram något som smakar riktigt gott. Produkterna är rika på protein och går utmärkt att använda istället för kött, fisk eller fågel i dina favoriträtter. Idag består vårt sortiment av färs, tacokryddad färs, pulled, marinerad pulled, bites och burgare. VegMe erbjuder även majonnäs, aioli och chiliaioli, alla helt fria från mjölk, ägg, konserveringsmedel och citronsyra. Alla våra produkter finner du i färskvaruhyllan.

VegMes vegoprotein

Vårt klimatsmarta vegoprotein uppskattas lika mycket av veganer, vegetarianer och flexitarianer som av köttälskare. För oss på VegMe är det smaken som är viktigast och vi väljer därför bara färska proteinalternativ för den goda smakens skull. Bland annat så används kallrökt ekologisk rapsolja och kallrökt svenskt vatten vilket ger VegMes sojabaserade produkter en naturlig umami-smak och härligt tuggmotstånd. Med VegMes produkter lagar du enkelt dina favoriträtter som tidigare, men byter ut kött, fisk eller fågel mot VegMe.

Eftersom alla våra produkter är färska finner du dem i färskvaruhyllan och med 25 dagars hållbarhet från tillverkningsdag. VegMes vegoproteiner kommer enbart från kontrollerade odlingar i Europa, så att vi kan spåra varje steg och för att motverka regnskogsskövling. Vi väljer odlingar så nära Sverige som möjligt för att minimera transporter.

NYHET! VegMe vegokorvar

Äntligen är de här! Efter stor efterfrågan kan vi äntligen erbjuda våra vegokorvar till dagligvaruhandeln. Vår klassiska grillkorv och den lite hetare chorizon är båda gjorda på protein från ärta och solrosfrö. Och båda är glutenfria!

NYHET! VegMe Vegokorv stroganoff

Nu är den här, svenskarnas vardagsfavorit! Vår stroganoff är Sveriges första gjord på vegansk korv. Den serveras på klassiskt vis med ris i en mustig korvsås och toppad med persilja. Vår smakrika korv är gjord på solros- och ärtprotein.

Vegobullar med mos

En klassiker i ny tappning. VegMe’s vegobullar med stekyta i en havregräddsås, serveras med hemlagat potatismos och lingonsylt. Värms upp i micro. Hittas i hyllan för kyld färdigmat och säljs i förpackning om 400g.

Thaigryta

Med en bas av VegMe’s Pulled Naturell i form av en gryta av kokosgrädde, röd curry där sött och salt möts i perfekt kombination av milt och starkt. Serveras med jasmineris. Värms upp i micro. Hittas i hyllan för kyld färdigmat och säljs i förpackning om 400g.

Vego Bourguignon

En vegansk och glutenfri fransk klassiker, VegMe Vego Bourguignon. Våra saftiga vegobites i en mustig gryta med morot, svamp, timjan och rött vin. Serveras med vårt goda potatismos. Hittas, som alla våra färdigrätter, i hyllan för kyld färdigmat och säljs i förpackning om 400g.

Tikka Masala

Vår variant av den indiska favoriten, Tikka Masala. En mustig och smakrik masalasås med Pulled Original, serveras med jasmineris toppat med några sultanrussin. Värms upp i micro. Hittas i hyllan för kyld färdigmat och säljs i förpackning om 400g.

Pulled Original

Vår fantastiskt möra pulled VegMe. Suverän i sallad, burgare, wraps och grytor. Som den är eller med din favoritkryddning. Färdig att ätas kall eller varm. Säljs i förpackning om 300g.

Vegobullar

Små, runda och saftiga vegobullar. En smakrik klassiker för både stora och små. Under grilltider går det utmärkt att trä bullarna på grillspett. Säljs i förpackning om 300g.

Vegobites

Utsökta grytbitar med härligt tuggmotstånd perfekta för alla typer av grytor och såser. Byt bara ut kött eller kyckling i dina favoritrecept och addera VegMe bites istället. Färdig att ätas kall eller varm. Säljs i förpackning om 300g.

BBQ-Burgare

Extra saftiga vegoburgare med härlig BBQ- smak, perfekt för grill eller stekpanna. Säljs i förpackning om 240g (2 st burgare).

Färs Original

Vegofärs med fyllig smak som passar flertalet klassiska rätter. Bara att byta ut köttfärsen i dina favoriträtter och krydda efter smak. Säljs i förpackning om 300g.

Rödbetssallad

Äntligen är den här! Vår veganska variant av den klassiska rödbetssalladen perfekt tillbehör till vegobullemackan och en favorit på kommande julbord. Gjord på svenska rödbetor och vår krämiga VegMe Majonnäs som ger den en lätt syrlig och klassisk smak. Säljs i förpackning om 340g.

Potatissallad

VegMe Potatissallad, perfekt för sommarens alla grillningar! Gjord på svensk potatis av finaste kvalité och fint skuren gräslök. Såklart fri från ägg, mjölk och gluten. Härligt krämig och helt underbart god. Säljs i förpackning om 340g.

VegMe såser

Våra såser är baserade på svensk rapsolja och karaktäriseras av sin fluffighet och lena konsistens. Såserna är helt fria från ägg, mjölk, konserveringsmedel och citronsyra.

  • Majonnäs
  • Aioli
  • Bearnaise

De kan avnjutas som tillbehör till kalla och varma rätter men fungerar minst lika bra som smaksättare i såser, röror och grytor.