Här skrivs och skapas VegMes historia genom de smakrika, färska vegetariska produkterna

I Smaklabbet på Ingarö jobbar vi hela tiden med att testa olika koncept och smaker. Råvaror utvärderas omsorgsfullt och noggrant. Här skapades grunden till VegMes färska vegetariska proteinalternativ, och här testas fortfarande olika koncept och smaker.

I Smaklabbet pågår en ständigt kreativ process för att få fram växtbaserad mat med fokus på smakupplevelsen. Med VegMe behöver du aldrig kompromissa med smak, kvalitet eller klimat.

Äkta Rök

Det var i Smaklabbet som krögarfamiljen Schönemyr skapade VegMe Äkta Rök®. Där färsk rök från svenska lövträd komprimeras och används som smaksättning i livsmedel så som smör, vatten, rapsolja, olivolja och soja. Eftersom sojaprotein i grunden inte är en smakupplevelse som sticker ut uppfanns idén att smaksätta sojaproteinet med det kallrökta vattnet. Detta har i sin tur gett produkterna den unika umamismaken. VegMe har utvecklat ett sätt att homogenisera smaker i samtliga produkter genom att smaken pressas in i VegMes produkter. Detta för att ge den umamismak som då går igenom hela produkten och inte bara ligger på ytan. Genom att smaksätta produkterna med sjögräsextrakt, rapsolja och alger från svenska västkusten har VegMe även tagit fram en unik Seamami-smak.

I Smaklabbet lägger vi ner många timmar på att laborera med smaker och växtbaserade proteiner. Vi nöjer oss inte förrän vi tagit fram något som verkligen kan kittla smaklökarna. När vi är nöjda med smakkombinationerna och texturen flyttar vi över till vår anläggning i Lindesberg där vi kan tillaga större mängder.