VegMe lanserar två vegetariska snabbmatsalternativ på 7-Eleven – Mexican och Pulled burrito

By 29 maj, 2018Nyheter

Det innovativa svenska företaget VegMe vill vara med och bidra till ett större utbud av vegetariska snabbmatsalternativ. Nu lanserar företaget, i samarbete med 7-Eleven, två vegetariska burritos i smakerna Mexican och Pulled som säljs i närbutikkedjans butiker. VegMes burritos är perfekta to go-alternativ att plocka med sig på stan eller till parkhänget i sommar.

I och med det växande intresset för vegetarisk kost breddar allt fler snabbmatskedjor sitt utbud av gröna alternativ. Det svenska företaget VegMe har nu, tillsammans med 7-Eleven, tagit fram två helt nya vegetariska burritos som grillas på beställning och säljs över disk i närbutikskedjans butiker för 49 kronor.

– Vi är jätteglada över att kunna addera en helt ny växtbaserad proteinkälla till vårt snabbmatsutbud. Vi har sett en starkt växande efterfrågan på helt vegetariska alternativ, så samarbetet med VegMe känns helt rätt i tiden, säger Fredrik Edin, produktchef på Reitan.

För den som vill ha ett vegetariskt to go-alternativ finns VegMes burritos i två spännande smaker. Mexican burrito är en smakrik rulle med VegMes tacofärs, bönmix, chunky salsa, ananas och VegMes veganska aioli. Pulled burrito innehåller VegMes möra pulled, smörgåsgurka, picklad rödlök, Julienne mix och VegMes aioli. Båda alternativen serveras i grillat tortilla-bröd.

– Som ett innovativt företag inom den vegetariska kategorin söker vi hela tiden nya sätt att kunna erbjuda konsumenterna enkel och smakrik vegetarisk kost. Det känns därför väldigt roligt att vara med och bidra med fler vegetariska snabbmatsalternativ till 7-Elevens meny. Våra smakrika burritos är perfekta to go-alternativ att plocka med sig på sommarens parkhäng, säger Linda Öhman, Marknadschef på VegMe.

Sedan hösten 2017 har VegMe erbjudit svenska konsumenter vegetariska produkter gjorda på klimatsmart sojaprotein som enbart tas från kontrollerade odlingar inom Europa. VegMes produkter har en unik köttliknande textur och umamismak som framställs genom en process där kallrökt svenskt vatten och kallrökt svensk ekologisk rapsolja pressas in i sojaproteinet. Processen heter Äkta Rök och är VegMes eget smaksättningskoncept. Trots att rök är en betydande del av processen innebär det inte att maten smakar rökt i traditionell mening. I själva verket framhäver processen umamismaken och dämpar den bismak som kan följa med sojabönan.

Mexican burrito
VegMes tacofärs i grillat tortillabröd tillsammans med bönmix, chunky salsa, ananas och VegMes veganska aioli.

Pris: 49 SEK

Pulled burrito
VegMes möra pulled tillsammans med smörgåsgurka, picklad rödlök, Julienne mix och VegMe aioli i ett grillat tortilla-bröd

Pris: 49 SEK

Finns ute i butik nu.