VegMe lanserar Sveriges första Seaweed-burgare

By 12 april, 2018Nyheter

Den efterlängtade grillsäsongen står äntligen för dörren. En säsong där vi av tradition ofta äter mycket kött. Det svenska företaget VegMe vill inspirera till att grilla mer grönt i vår och sommar och lanserar nu tre spännande nyheter som är perfekta att lägga på grillen. Nyheterna: Seaweed-burgare, BBQ-burgare, och Vegobullar passar dig oavsett om du är flexiterian, vegetarian eller vegan då samtliga produkter är mjölk-, ägg- och glutenfria. Till detta presenterar även VegMe ett av Sveriges mest sålda livsmedel i en helt vegetarisk variant – en ägg-, mjölk- och glutenfri Bearnaise-sås.

– Det är alltid roligt att vara först ut med unika innovationer inom den vegetariska kategorin! Vår Seaweed-burgare är smaksatt med alger från den svenska västkusten. Genom en egenutvecklad process har vi sen förädlat den svenska sockertången och kombinerat den med utvalt sojaprotein och svarta bönor från Europa. Resultatet blir en ljuvlig och saftig algburgare, full av Seamami-smak, säger Linda Öhman, Marknadschef på VegMe.

Sedan hösten 2017 har VegMe erbjudit svenska konsumenter vegetariska produkter gjorda på klimatsmart sojaprotein som enbart tas från kontrollerade odlingar inom Europa. VegMes produkter har en unik köttliknande textur och umamismak som framställs genom en process där kallrökt svenskt vatten och kallrökt svensk ekologisk rapsolja pressas in i sojaproteinet. Processen heter Äkta Rök och är VegMes eget smaksättningskoncept. Trots att rök är en betydande del av processen innebär det inte att maten smakar rökt i traditionell mening. I själva verket framhäver processen umamismaken och dämpar den bismak som kan följa med sojabönan.

VegMes produkter säljs idag på ICA, Coop, Hemköp, Willys och City Gross samt hos restauranggrossisterna Martin & Servera, Menigo och Grönsakshallen Sorunda.

Seaweed-Burgare
Saftiga vegoburgare gjorda av proteinrik bönmix och havsalger från den svenska västkusten.

Rekommenderat pris: cirka 49,90 SEK

BBQ-Burgare
Extra saftiga vegoburgare med härlig BBQ- smak, perfekt för grill eller stekpanna.

Rekommenderat pris: cirka 49,90 SEK

Vegobullar
Små, runda och saftiga vegobullar. En smakrik klassiker för både stora och små. Under grilltider går det utmärkt att trä bullarna på grillspett.

Rekommenderat pris: cirka 49,90 SEK

Bearnaise-sås
Ett av Sveriges mest sålda livsmedel finns nu i en helt vegetarisk variant som har vispats med ballongvisp för att bli extra fluffig och lätt i sin konsistens. Bearnaise-såsen är utan citronsyra, konserveringsmedel och är även helt ägg-, mjölk- och glutenfri.

Rekommenderat pris: cirka 29,90 SEK